gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Aspergesaus

Aspergesaus

ingrediënten


25 min
peterselie
dille

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels room

dit product is niet beschikbaar

5 witte asperges

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit een klontje boter en fruit hierin de sjalot. Bestrooi met een paar theelepels bloem. Laat de bloem op een lage stand al roerend kort garen en blus met een scheut droge witte wijn.
  • 2 Giet 250 ml (asperge)bouillon erbij en kook al roerend op een lage stand tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met een beetje bouillonpoeder of zout en peper naar smaak.
  • 3 Snijd een paar gekookte asperges in kleine stukjes en roer deze met een paar eetlepels room door de saus om de saus te verrijken. Bestrooi met een paar takjes gehakte dille of peterselie.

bereidingstip

Deze saus is het lekkerst met een basis van aspergebouillon, maar je kunt ook gewoon groente- of kruidenbouillon gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté