4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Aspergesoep met geroosterde rauwe ham

Aspergesoep met geroosterde rauwe ham

ingrediënten


30 min
4 personen
125 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels groene pesto

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

4 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte of groene asperges

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de witte asperges en snijd een stukje van de onderkant af. Groene asperges hoeven niet geschild te worden. Snijd de asperges in 3 stukken.
  • 2 Verwarm de bouillon en kook de asperges hierin met deksel 15 minuten. Houd een aantal aspergekoppen apart.
  • 3 Rooster de plakken ham in een droge hete koekenpan of in de magnetron op 800 Watt in circa 2 minuten krokant.
  • 4 Giet de asperges af en vang het kookvocht op. Pureer de asperges.
  • 5 Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Giet het kookvocht, onder voortdurend goed roeren, er in gedeelten bij. Schep de bosui erdoor. Kook zachtjes 3 minuten.
  • 6 Meng de aspergepuree, pesto, crème fraîche en zout en peper door de soep en verwarm zonder te koken.
  • 7 Serveer de soep in warme borden of kommen. Leg er een paar aspergekoppen in en leg de hamplak op de rand of steek hem in de soep.

bereidingstip

Roer eens een scheutje witte wijn of sherry door de soep. Vervang rauwe ham door bacon, reepjes gerookte kipfilet of Hollandse garnalen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 146 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté