voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
2 personen
brunch
Recepten aspergesoep met ham en ei

aspergesoep met ham en ei

ingredi├źnten

500 gram witte asperges

2 stuks kippenbouillontabletten

30 gram roomboter

30 gram bloem

2 hardgekookte eieren

1 rauwe eidooier

150 gram hamreepjes

1 eetlepel versgehakte peterselie of bieslook


  • 1 Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af en schil ze rondom met een dunschiller.
  • 2 Breng een ruime kookpan met 1.3 liter water, de bouillontabletten en de aspergeschillen aan de kook.
  • 3 Zet het vuur iets lager en laat 20 minuten zacht pruttelen.
  • 4 Giet de bouillon door een zeef en vang op.
  • 5 Smelt de boter in een ruime pan en voeg de bloem toe. Laat de bloem op laag vuur, al roerend, zachtjes meegaren.
  • 6 Voeg, al roerend met een garde, net zoveel bouillon toe totdat de soep de gewenste dikte heeft. Breng de soep aan de kook en zet het vuur dan iets lager.
  • 7 Snijd de asperges in stukjes van 2 cm en voeg toe aan de soep. Kook de asperges in circa 8 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Zet het vuur uit en roer de eidooier door de soep.
  • 9 Garneer met het ei, de ham en peterselie. Lekker met stokbrood en kruidenboter.