- 1 Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af en schil ze rondom met een dunschiller.
- 2 Breng een ruime kookpan met 1.3 liter water, de bouillontabletten en de aspergeschillen aan de kook.
- 3 Zet het vuur iets lager en laat 20 minuten zacht pruttelen.
- 4 Giet de bouillon door een zeef en vang op.
- 5 Smelt de boter in een ruime pan en voeg de bloem toe. Laat de bloem op laag vuur, al roerend, zachtjes meegaren.
- 6 Voeg, al roerend met een garde, net zoveel bouillon toe totdat de soep de gewenste dikte heeft. Breng de soep aan de kook en zet het vuur dan iets lager.
- 7 Snijd de asperges in stukjes van 2 cm en voeg toe aan de soep. Kook de asperges in circa 8 minuten zachtjes gaar.
- 8 Zet het vuur uit en roer de eidooier door de soep.
- 9 Garneer met het ei, de ham en peterselie. Lekker met stokbrood en kruidenboter.