4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Aspergesoep met zalm

Aspergesoep met zalm

ingrediënten


40 min
4 personen
4 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

bosje kervel
bosje dille

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de onderste stukken van de geschilde asperges. Breng deze stukjes samen met de schillen in de bouillon aan de kook.
  • 2 Laat circa 20 minuten trekken op een lage stand en giet door een fijne zeef. Vang de bouillon op en breng opnieuw aan de kook.
  • 3 Snijd de geschilde asperges in kleine stukjes en houd de kopjes apart. Kook de stukjes asperge 5 minuten mee in de bouillon en voeg dan de kopjes toe. Kook nog 5 minuten en breng de bouillon op smaak met peper.
  • 4 Verdeel de zalm, citroenrasp en kruiden over 4 voorverwarmde kommen en giet de bouillon met aspergestukjes erop. Serveer de aspergesoep met de crème fraîche. Lekker met reepjes geroosterd witbrood.

wijnadvies

Een recept voor een verfijnde Bourgogne Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 135 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté