4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Atjar tjampoer met gefrituurde bloemkoolroosjes

Atjar tjampoer met gefrituurde bloemkoolroosjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel limoensap
theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel goela djawa
150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse bladselderij
1 potje atjar tjampoer

dit product is niet beschikbaar

1 kleine bloemkool

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Begin met het beslag. Kluts de eieren met 1-2 eetlepels water. Voeg de andere ingrediënten toe en klop het tot een luchtig beslag.
  • 2 Verhit de olie in een wok of frituurpan. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur de roosjes in enkele minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Verdeel de atjar tjampoer over schaaltjes. Leg de bloemkoolroosjes ernaast en strooi de bladselderij erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté