4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Aubergine-cannelloni met mozzarella

Aubergine-cannelloni met mozzarella

ingrediënten


20 min
4 personen
1 groot stokbrood

dit product is niet beschikbaar

16 basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 bollen buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rode pesto

dit product is niet beschikbaar

350 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

30 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grote ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de olijfolie met de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Snijd elke aubergine in de lengte in 8 dunne plakken en bestrijk rondom met het oliemengsel.
  • 2 Verhit een grillpan en gril hierin de aubergineplakken aan beide kanten tot er grillstrepen ontstaan. Meng in de ovenschaal de gezeefde tomaten met de pesto. Snijd elke bol mozzarella in 8 dunne plakken.
  • 3 Leg op elke plak aubergine een plak ham, mozzarella en een basilicumblaadje, rol op en leg op de tomatensaus in de ovenschaal. Herhaal dit totdat alle plakken op zijn.
  • 4 Bak circa 15 minuten in de oven, totdat de mozzarella is gesmolten. Serveer met het stokbrood.

bereidingstip

Serveer dit recept met 300 gram tagliatelle in plaats van stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 27 gram