4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Aubergine gevuld met gekruide kip

Aubergine gevuld met gekruide kip

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

25 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

200 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

aluminiumfolie

keukenmachine

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de aubergines in de lengte en leg ze met het snijvlak op de bakplaat.
  • 2 Bestrijk de schil met olie en dek af met aluminiumfolie. Bak circa 30 minuten in de oven en laat afkoelen onder het folie.
  • 3 Maal intussen de kipfilet fijn in de keukenmachine. Schep het meeste vruchtvlees uit de auberginehelften, maar laat nog minimaal 1 cm vruchtvlees aan de schil zitten.
  • 4 Hak het verwijderde vruchtvlees fijn. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui in 5 minuten goudbruin.
  • 5 Voeg de pijnboompitten en oregano toe en bak nog 1 minuut mee. Laat afkoelen en voeg samen met het fijngehakte vruchtvlees, de specerijen en rozijnen toe aan het gehakt.
  • 6 Kneed goed door en breng op smaak met zout en peper. Verlaag de oventemperatuur naar 180ºC.
  • 7 Leg de auberginehelften in een ovenschaal en vul met het kipmengsel. Bestrijk met olie en bak de aubergines in de oven in circa 30 minuten gaar.

bereidingstip

Dit gerecht is lekker met rijst of aardappels uit de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté