4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Aubergine met gekruide notenrijst en feta

Aubergine met gekruide notenrijst en feta

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram notenrijst
2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Halveer de aubergines in de lengte en kook ze circa 5 minuten in water met zout. Neem uit de pan en laat iets afkoelen. Hol de aubergines uit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de rijst.
  • 3 Verhit de helft van de olie en bak hierin de ui en knoflook met het paprikapoeder, gemberpoeder en chilipoeder 2-3 minuten.
  • 4 Voeg de aubergine, peterselie, koriander en tomatenblokjes met sap toe en stoof 3-4 minuten zonder deksel op de pan.
  • 5 Schep de rijst en feta erdoor en vul de aubergines met dit mengsel.
  • 6 Besprenkel met de rest van de olie en zet de aubergines circa 15 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté