4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Aubergine-tomatenschotel met mozzarella en Parmezaanse kaas

Aubergine-tomatenschotel met mozzarella en Parmezaanse kaas

ingrediënten


35 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

5 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

4 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat ze in een zeef of vergiet 20-30 minuten staan.
  • 2 Kruis intussen de tomaten in en dompel ze in kokend water.
  • 3 Spoel er koud water over, ontvel de tomaten en pureer ze.
  • 4 Verhit 100 ml olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 5 Voeg de gepureerde tomaten en bouillon toe en kook zachtjes circa 10 minuten.
  • 6 Roer de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal in.
  • 8 Spoel de aubergineplakken af en dep ze droog.
  • 9 Verhit de rest van de olie en rooster hierin de aubergine aan beide kanten 2-3 minuten.
  • 10 Bedek de bodem van de ovenschaal met aubergineplakjes en leg er een laagje mozzarella op.
  • 11 Verdeel een laagje tomatensaus erover en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • 12 Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn, eindig met Parmezaanse kaas.
  • 13 Zet de schaal circa 15 minuten in de warme oven.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 29 gram