4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Auberginecaponata met cacao

Auberginecaponata met cacao

ingrediënten


25 min
4 personen
1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels groene olijven

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de blokjes aubergine bruin en gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en giet 2/3 van de olie uit de pan.
  • 3 Bak de ui en bleekselderij in circa 3 minuten glazig in het overige bakvet.
  • 4 Roer de tomatenpuree erdoor en bak circa 5 minuten mee. Voeg de azijn en tomaten toe en bak circa 3 minuten.
  • 5 Schep de rozijnen, kappertjes, olijven, suiker en cacao erdoor en bak alles nog circa 5 minuten.
  • 6 Voeg de aubergine weer toe en meng de basilicum en pijnboompitten erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 7 Rooster het ciabattabrood, snijd in plakken en serveer bij de caponata.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté