4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Auberginecurry met raita

Auberginecurry met raita

ingrediënten


30 min
4 personen
theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 snufje chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 snufje cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

muntblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

kleine komkommer

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 blik sojabonen
1 pot kormapasta
400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

250 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

4 aardappels

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 grote uien
2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC of verhit een grillpan. Meng de aubergineplakken met de ui en een scheutje arachideolie. Rooster de aubergine en ui 20 minuten op een bakplaat in de oven of gebruik de grillpan.
  • 2 Kook intussen de aardappels 15 minuten. Kook de sugarsnaps 8-10 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan lichtbruin en houd apart.
  • 3 Meng alle ingrediënten voor de raita. Schep de raita in een schaaltje en garneer met muntblaadjes. Verwarm de kokosmelk met 4-5 eetlepels kormapasta. Schep de aubergine, ui, aardappels, sugarsnaps, sojaboontjes (edamame) en limoensap erdoor. Verwarm zonder te koken.
  • 4 Serveer de auberginecurry bestrooid met de amandelen. Geef de raita apart erbij. Lekker met naan.

bereidingstip

Vervang de kormapasta in deze auberginecurry door kormasaus en neem dan de helft van de kokosmelk. . Neem in plaats van edamameboontjes diepvriesdoperwten, kleine tuinbonen of kikkererwten in dit recept.. Maak de kormasaus voor dit recept zelf van 2 gefruite sjalotjes of 1 ui met 2 teentjes knoflook, 2 theelepels kurkuma, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 400 ml kokosmelk en 100 gram gemalen amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté