4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Auberginenoedels met hoisin, spinazie en linzen

Auberginenoedels met hoisin, spinazie en linzen

ingrediënten


20 min
4 personen
2 pakken woknoedels
250 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter hoisinsaus
400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit in een wok 2 el olie. Bak de aubergine in 6-8 min. lichtbruin en gaar.
  • 2 Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  • 3 Meng voor de woksaus de hoisinsaus met de sojasaus en het limoensap.
  • 4 Voeg de spinazie met de linzen toe aan de aubergine. Schep de noedels met de woksaus erdoor en bak nog 2 min. op een hoge stand. Breng op smaak met peper.
  • 5 Verdeel de noedels over 4 kommen.

bereidingstip

Bestrooi de noedels met 2 tl geroosterd sesamzaad.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 439 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 18 gram