4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Auberginerolletjes met ricotta-courgettevulling

Auberginerolletjes met ricotta-courgettevulling

ingrediënten


30 min
4 personen
700 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en bestrijk met 2 eet­ lepels olijfolie, zout en peper. Verhit de grillpan op een hoge stand en gril hierin de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin.
  • 2 Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette en knoflook circa 5 minuten op middelhoge stand. Houd apart.
  • 3 Meng de ricotta met de helft van de parmezaan en scheur de helft van de basilicumblaadjes erover. Meng de gebakken courgette erdoor en breng op smaak met zout en peper. Maak rolletjes door steeds een paar eetlepels van het ricottamengsel op te rollen in een plak aubergine.
  • 4 Giet de helft van de tomatensaus in de ovenschaal. Leg de auberginerolletjes erop en verdeel de rest van de tomatensaus en Parmezaanse kaas erover. Gratineer in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Garneer met de overige basilicum.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté