4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Auberginerolletjes met walnotenpesto en geitenkaas

Auberginerolletjes met walnotenpesto en geitenkaas

ingrediënten


40 min
4 personen
200 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

70 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene pesto

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

keukenpapier

8 cocktailprikkers

  • 1 Wrijf de auberginerepen droog. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de auberginerepen om en om goudbruin. Laat ze uitlekken op een schoon stuk keukenpapier.
  • 2 Maal de pesto samen met de walnoten in een blender of met de staafmixer tot een grof mengsel.
  • 3 Bestrijk de auberginerepen met een lepeltje walnotenpesto en leg hier een stukje geitenkaas op. Rol ze op en steek ze vast met een prikkertje.
  • 4 Leg de rolletjes in een ovenschaal en verwarm ze 15 minuten voor het serveren in een voorverwarmde oven van 180ºC. Lekker met een rucolasalade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 14 gram