- 1 Bestrijk de aubergines ze met 2 eetlepels zonnebloemolie aan beide zijden en rooster ze in een grill of anti-aanbakkoekenpan aan beide kanten goudbruin. Leg de plakken daarna op keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
- 2 Klop de zure room met de knoflook en versgemalen peper.
- 3 Verhit de rest van de zonnebloemolie en fruit hierin de uitjes 2 minuten. Voeg het gehakt toe met paprikapoeder, peper en zout en bak het rul.
- 4 Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep daarna de abrikozen, koriander, olijfolie en de pijnboompitten erdoor.
- 5 Schep de couscous in een warme schaal. Verdeel de aubergineplakken erover met in het midden het gehaktmengsel. Schep er hier en daar een toef zure room op. Serveer er pitabroodjes bij.
wijnadvies
De witte of rosé; versies van Coteaux du Languedoc en Côtes de Provence (9-11°C). Plus lichtvoetige Beaujolais of Italiaanse Bardolino (circa 14°C).