4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Aubergines met gehakt en couscous

Aubergines met gehakt en couscous

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

6 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrijk de aubergines ze met 2 eetlepels zonnebloemolie aan beide zijden en rooster ze in een grill of anti-aanbakkoekenpan aan beide kanten goudbruin. Leg de plakken daarna op keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
  • 2 Klop de zure room met de knoflook en versgemalen peper.
  • 3 Verhit de rest van de zonnebloemolie en fruit hierin de uitjes 2 minuten. Voeg het gehakt toe met paprikapoeder, peper en zout en bak het rul.
  • 4 Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep daarna de abrikozen, koriander, olijfolie en de pijnboompitten erdoor.
  • 5 Schep de couscous in een warme schaal. Verdeel de aubergineplakken erover met in het midden het gehaktmengsel. Schep er hier en daar een toef zure room op. Serveer er pitabroodjes bij.

wijnadvies

De witte of rosé; versies van Coteaux du Languedoc en Côtes de Provence (9-11°C). Plus lichtvoetige Beaujolais of Italiaanse Bardolino (circa 14°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 950 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 39 gram