4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Auberginesalade met feta

Auberginesalade met feta

ingrediënten


25 min
4 personen
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse munt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en rooster 2 minuten per kant in een hete grillpan. Bestrooi met zout en peper.
  • 2 Meng de paprika met de tomaatjes, rest van de olijfolie, azijn, koriander en kappertjes.
  • 3 Leg de aubergineplakken op een schaal, schep het paprika-tomatenmengsel erop en verdeel de feta erover. Maal er nog wat peper over.

bereidingstip

Geen grillpan? Je kunt de aubergine ook in de oven roosteren. Besprenkel de aubergineplakken met olijfolie en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Rooster in een oven van 200°C in circa 15 minuten goudbruin en gaar.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté