4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Auberginesalade met quinoa en falafel

Auberginesalade met quinoa en falafel

ingrediënten


30 min
4 personen
400 gram falafel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

200 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 grote aubergine

dit product is niet beschikbaar

300 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Veeg de aubergine af met droog papier en bestrooi de plakken met peper en de bloem. Bak, zodra de olie heet genoeg is, de aubergine om en om goudbruin. Laat uitlekken en iets afkoelen.
  • 2 Meng de aubergine in een kom met de quinoa, chorizo, kikkererwten, olijven en kruiden naar keuze. Klop het citroensap los met de olijfolie en schep door de salade.
  • 3 Verhit de rest van de aubergineolie opnieuw en verwijder eventuele bakrestjes. Bak de falafel in de olie in een paar minuten om en om bruin en knapperig. Serveer met de auberginesalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 880 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté