4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Aubergineschnitzels met tomatensaus en spaghetti

Aubergineschnitzels met tomatensaus en spaghetti

ingrediënten


30 min
4 personen
20 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

250 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels panko

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Pureer met de staafmixer de gepelde tomaten met de knoflook en 1 el olie tot een gladde saus. Snijd van de aubergine in de lengte 4 plakken van 1 cm dik. Bestrooi ze met zout en peper.
  • 2 Strooi de bloem en panko elk op een bord. Klop de eieren los in een diep bord. Wentel de aubergineplakken achtereenvolgens door de bloem, doop ze in het ei en druk ten slotte goed in de panko.
  • 3 Verhit in een koekenpan 3 el olie. Bak de aubergineschnitzels in 10 min. aan beide kanten lichtbruin, gaar en krokant. Verwarm intussen de tomatensaus op een lage stand 8 min. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af en meng met de laatste 2 el olie. Breng op smaak met zout en peper. Schep de tomatensaus op 4 borden. Leg er de aubergineschnitzels op. Serveer met de spaghetti en garneer met de rucola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 437 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 14 gram