4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Aubergineschotel met zoete aardappel

Aubergineschotel met zoete aardappel

ingrediënten


30 min
4 personen
100 milliliter olijfolie
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

basilicum
1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

  • 1 Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik en bestrooi met zout. Leg tussen keukenpapier, leg een snijplank erbovenop en verzwaar met iets. Laat 20 minuten rusten.
  • 2 Kook intussen de aardappels met schil 10 minuten. Verhit de boter in een (steel)pan, roer de bloem erdoor en laat al roerend een halve minuut garen op een lage stand.
  • 3 Giet de melk er beetje bij beetje bij en klop met een garde tot de bechamelsaus gaat binden. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 4 Pel de aardappels en snijd ze in plakken. Veeg de aubergines droog.
  • 5 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de aubergine om en om bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout, peper en kaneel.
  • 6 Maal voor de pistou de basilicum met de kaas en olie helemaal fijn. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 7 Verdeel een lepel bechamelsaus over de ovenschaal en vervolg met laagjes aardappel, bechamel, feta, aubergine en pistou. Eindig met een laagje bechamel en feta.
  • 8 Bak in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin. Garneer met basilicum.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 56 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 19 gram