4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Auberginestoof met pinda’s

Auberginestoof met pinda’s

ingrediënten


40 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram pindakaas

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een grote stoofpan en fruit hierin de ui 4-5 minuten. Mix intussen de pindakaas en tomatenblokjes met een staafmixer tot een gladde saus.
  • 2 Voeg de specerijen en aubergine toe aan de uien in de pan en roerbak een paar minuten op een lage stand. Voeg de zoete aardappel en knoflook toe en roerbak nog een paar minuten.
  • 3 Schep de pindasaus erdoor en breng op een lage stand al roerend aan de kook. Leg het deksel op de pan en stoof de groenten in circa 30 minuten gaar.
  • 4 Bestrooi de auberginestoof met de pinda’s en koriander. Lekker met Griekse yoghurt en (basmati)rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate