gemiddeld
45 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Auberginetempura met Parmezaanse kaas en honing

Auberginetempura met Parmezaanse kaas en honing

ingrediënten


45 min
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Dep de aubergines droog met keukenpapier en bestrijk met wat zonnebloemolie.
  • 2 Meng de bloem op een bord met de Parmezaanse kaas en een snuf zout.
  • 3 Rol de aubergines aan beide kanten door het bloemmengsel en druk het paneerlaagje een beetje aan.
  • 4 Verhit een laagje zonnebloemolie in een diepe koekenpan en bak de aubergineplakken rondom goudbruin.
  • 5 Besprenkel de auberginetempura met honing en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 4 gram