4 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Avocado-ijs met gember en chocolade

Avocado-ijs met gember en chocolade

ingrediënten


20 min
4 personen
8 dunne ijswafeltjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersnippers

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

3 avocado's

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roer het limoensap en de suiker door elkaar in een steelpan. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg toe aan de pan en verwarm tot de suiker is gesmolten. Laat afkoelen.
  • 2 Halveer de avocado’s en wip het vruchtvlees uit de schil.
  • 3 Pureer de room met de avocado en giet langzaam de afgekoelde limoensiroop erbij. Schep de gember en chocolade door de avocadoroom. Giet het mengsel in een afsluitbare diepvriesbak en zet minimaal 4 uur in de diepvries. Roer elk uur door voor een luchtig roomijs.
  • 4 Schep 4 grote bollen van het avocado-ijs en serveer elke bol tussen 2 of op 1 wafelkoekje


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 56 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté