4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Avocado-mangomousse

Avocado-mangomousse

ingrediënten


20 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

250 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 blik gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

3 avocado's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

4 glazen

4 coupes

  • 1 Halveer de avocado’s en houd 1 helft apart. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe dit in de blender.
  • 2 Schil de mango’s en houd hier ook 1 helft apart. Snijd het vruchtvlees van de pitten en voeg de mangostukjes toe aan de avocado.
  • 3 Giet 250 ml gecondenseerde melk erop en voeg de crème fraîche en het citroensap toe. Pureer en mix tot een luchtige mousse.
  • 4 Voeg eventueel nog wat gecondenseerde melk toe uit het blikje. Verdeel de mousse over de glazen en zet circa 3 uur in de koelkast.
  • 5 Snijd de achtergehouden avocado en mango in kleine blokjes. Schep een lepel crème fraîche op de mousse en verdeel de blokjes avocado en mango erover. Serveer de mousse direct.

bereidingstip

Bereid een avocadomousse met de helft van de melk en crème fraîche en een mangomousse met de rest van de melk en de crème fraîche zodat je ze in twee lagen in de glazen kunt scheppen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 810 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate