4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Avocado met een kruidensalade en gevuld ei

Avocado met een kruidensalade en gevuld ei

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

bieslook

dit product is niet beschikbaar

peterselie
basilicum

dit product is niet beschikbaar

dille

dit product is niet beschikbaar

handje verse gemengde kruiden

  • 1 Pluk de kruiden van de steeltjes, scheur de blaadjes wat kleiner en meng ze.
  • 2 Klop de olijfolie met de balsamico, zout en peper tot een dressing.
  • 3 Halveer de eieren en neem de dooier eruit. Prak de dooier fijn met de mayonaise en mosterd tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Vul hier de halve eieren mee.
  • 4 Snijd van de avocado's aan de buitenkant over de lengte de bolling af. Snijd de avocado's nu doormidden. Verwijder de pit en trek de schil van de avocado. Snijd elke helft in 2 plakken.
  • 5 Leg op elk bord een plak avocado. Bedek met wat kruiden en besprenkel met de dressing.
  • 6 Zet of leg op elk bord een gevuld half ei en bestrooi met wat peper. Verdeel de flinters Parmezaanse kaas erover. Serveer direct.
  • 7 Lekker met toast of brood.

wijnadvies

Lekker met fris wit zoals Indomita Sauvignon Blanc. Uit Italië drinkt het fijn uit die mooie amforafles met Verdicchio dei Castelli di Jesi van Terrazzano. Lizard Riesling zal lichtvoetig verkwikken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté