4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Avocado-tonijnsalade

Avocado-tonijnsalade

ingrediënten


25 min
4 personen
75 gram fijne bladsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

400 gram tonijn uit blik

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Boen de citroen schoon en snijd de ene helft in partjes. Rasp 1 theelepel van de andere helft en pers de halve citroen.
  • 2 Halveer de avocado's, haal de pitten eruit en verwijder de schil. Snijd een paar mooie plakjes af voor decoratie.
  • 3 Besprenkel deze direct met wat citroensap om te voorkomen dat ze bruin kleuren. Snijd de rest van de avocado's in kleine stukjes.
  • 4 Schep de tonijn, ui, mayonaise, avocadostukjes, citroenrasp en peper en zout door elkaar. Verdeel de sla over 4 borden en schep het mengsel erop. Garneer met avocado en citroen.

bereidingstip

De salade is ook lekker op een toastje.. Voeg er eens 1 eetlepel kappertjes aan toe.

wijnadvies

Naar eigen voorkeur drinkt u hier een Chileense sauvignon blanc of een roséwijn van de grenache druif bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 28 gram