4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Avocado-velouté met rivierkreeftsalsa

Avocado-velouté met rivierkreeftsalsa

ingrediënten


15 min
4 personen
700 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram rivierkreeftjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

blender

  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de sjalotten in circa 3 minuten glazig. Blus af met de azijn en bak nog 2 minuten.
  • 2 Meng de rivierkreeftjes met het citroensap, de crème fraîche, helft van de peterselie, zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de overige peterselie in circa 2 minuten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Doe de sjalotten, het vruchtvlees van de avocado en de bouillon in de blender en maal tot een romig geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwarm de soep kort op een lage stand, laat niet koken! Schep in kommen en garneer met de rivierkreeftsalsa, een swirl olijfolie en de krokante peterselie.

wijnadvies

Het romige mondgevoel van avocado en crème fraîche in dit recept vraagt om een volle Zuid-Franse Sensas Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 7 gram