4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
home recepten Avocadococktail met passievruchtensaus

Avocadococktail met passievruchtensaus

ingrediënten


25 min
4 personen
75 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel limoensap
2 theelepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

3 passievruchten
2 rode grapefruits

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

knolselderij

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Blancheer de knolselderijreepjes circa 2 minuten in water met zout. Spoel na met koud water en laat uitlekken.
  • 2 Schep de knolselderij, avocado en grapefruit door elkaar en verdeel over 4 schaaltjes.
  • 3 Klop voor de saus de slagroom lobbig. Meng de pitjes met sap van de passievruchten met de eidooiers*, dijonmosterd, honing, limoen- of citroensap, zout en peper. Voeg in een straaltje 200 ml arachideolie toe en spatel er de slagroom door.
  • 4 Verdeel de saus over de avocadococktail. Garneer eventueel met een partje passievrucht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 78 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 7 gram