4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
home recepten Avocadocrèmesoepje met krab

Avocadocrèmesoepje met krab

ingrediënten


15 min
4 personen
8 eetbare bloemen
chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 blikje krabvlees
limoen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter visfond
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalot in circa 4 minuten zacht. Voeg de visfond toe en breng aan de kook.
  • 2 Schep intussen het vruchtvlees uit de avocado’s en meng dit met de koriander en het limoensap. Giet de hete fond erbij en pureer in een blender of met een staafmixer tot een gladde soep.
  • 3 Giet in kommetjes en schep in elke kom een lepel krabvlees. Bestrooi met de chilipeper en garneer met de bloemen. Serveer direct.

bereidingstip

Vervang in dit recept het krabvlees door Hollandse garnalen.. Vervang de bloemen door verse groene kruiden, zoals koriander en dille.

wijnadvies

Krab en avocado houden van chardonnay, bijvoorbeeld Jean Sablenay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 9 gram