4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Avocadomousse met bietenchips

Avocadomousse met bietenchips

ingrediënten


30 min
4 personen
4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

hete pepersaus

dit product is niet beschikbaar

25 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 kleine gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

4 kleine glaasjes

  • 1 Schil de bieten en snijd of schaaf in zeer dunne plakjes. Verhit een laagje olie in een hapjespan en bak hierin de bietenplakjes 2-3 minuten in de hete olie. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.
  • 2 Pureer het vruchtvlees van de avocado’s met het limoensap, de slagroom, enkele druppels pepersaus naar smaak en de Proven- çaalse kruiden. Verdeel de mousse over de glaasjes en zet kort in de diepvries.
  • 3 Steek een bietenchipje en een takje tijm in de glaasjes. Serveer de rest van de bietenchips erbij.

bereidingstip

Vervang de bietjes in dit recept ook eens door zoete aardappel.. Neem rozemarijn in plaats van tijm.

wijnadvies

Kies bij dit romige recept voor een contrasterende wijn. De Tiresia Prosecco Frizzante is met zijn lichte bubbel en frisse karakter de perfecte tegenpool.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté