4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Avocadosalade

Avocadosalade

ingrediënten


15 min
4 personen
6 eetlepels Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 grapefruit

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

3 avocado's

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roer de azijn met de olijfolie en mosterd glad. Snijd met een mes rondom de avocado’s in de breedte door tot de pit en draai de helften uit elkaar. Verwijder de pit voorzichtig, zonder het vruchtvlees te breken.
  • 2 Snijd het vruchtvlees van de avocado in de breedte in ringen van circa 1 cm dik. Verwijder de schil voorzichtig door een sneetje erin te maken en vervolgens eraf te trekken. Leg de avocadoringen op een bord.
  • 3 Rol de komkommerlinten op in kleine roosjes en leg tussen de avocado. Garneer met de uienringen, grapefruit en garnalen. Giet de dressing over de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram