4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
home recepten Avocadosalade met abrikozen en geitenkaas

Avocadosalade met abrikozen en geitenkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

granaatappelpitje

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

12 gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

20 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

20 gram bladselderij

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Scheur of snijd de sla iets kleiner en meng met de bladselderij.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing en schep de helft ervan door de gemengde sla. Verdeel de sla over 4 borden.
  • 4 Leg daarop de partjes avocado, abrikozen en amandelen. Verdeel de geitenkaas erover en besprenkel de salade met de rest van de dressing. Bestrooi eventueel met granaatappelpitten.

bereidingstip

Lekker met een soep­ stengel of stokbrood.. Neem plakjes brie in plaats van geitenkaas voor dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté