4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Avocadosalade met hazelnoten en limoendressing

Avocadosalade met hazelnoten en limoendressing

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

125 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Meng de bladsla met de rucola en bosui.
  • 3 Schil de avocado’s en verdeel ze in partjes. Verdeel de gemengde sla over 4 borden.
  • 4 Leg de partjes avocado erop en verdeel de gorgonzola erover.
  • 5 Meng de ingrediënten voor de dressing en sprenkel over de salade.
  • 6 Bestrooi met de hazelnoten. Garneer eventueel met een schijfje limoen.

bereidingstip

Vervang de hazelnoten door blanke amandelen.. Voeg extra Hollandse garnalen toe aan de salade.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Jean Sablenay Sauvignon Blanc of Villa Mondi Soave.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 11 gram