4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, brunch
recepten Avocadotoast

Avocadotoast

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

groene peper

dit product is niet beschikbaar

jalapenopeper

dit product is niet beschikbaar

4 radijsjes

dit product is niet beschikbaar

2 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

25 gram alfalfa

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels hummus
4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 dikke sneeën brood

dit product is niet beschikbaar

4 dikke sneeën maisbroden

  • 1 Verhit een koekenpan op middelhoge stand. Besmeer 4 dikke sneetjes (mais)brood aan beide kanten met de mayonaise en bak vervolgens aan beide kanten in de pan goudbruin en krokant.
  • 2 Besmeer de toast eerst met de hummus en daarna met pesto. Top met paprikareepjes en alfalfa.
  • 3 Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees in 1 stuk uit de schil. Leg de halve avocado’s met de gesneden kant naar beneden op een snijplank. Snijd dunne plakjes en laat de plakjes mooi naast elkaar liggen. Leg het mes eronder en til de avocado op. Duw aan de brede kant van de avocado de plakjes op de zijkant en iets uit elkaar, als een waaier. Schuif op de toast.
  • 4 Garneer met basilicumblaadjes, plakjes radijs en (jalapeño)peper. Bestrooi met sesamzaad.

bereidingstip

Let op: de kaas in de pesto in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté