4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht

Ayam rica

ingrediënten


15 min
4 personen
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 stengel sereh
1 kilogram kipfilet

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kipdijfilet

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram sjalotjes
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

2 macadamianoten

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vijzel

blender

  • 1 Maal de gember, noten, kurkuma en rode peper in een vijzel of blender. Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en fruit hierin de sjalot en knoflook 2-3 minuten.
  • 2 Voeg de kip met een mespunt zout, de sereh, limoenblaadjes (of limoenrasp en sap), 300 ml water en de gepureerde ingrediënten toe. Stoof afgedekt circa 30 minuten op een lage stand. Roer de maizena los met een scheutje water en bind de saus al roerend ermee.
  • 3 Schep voor het serveren de bosui erdoor. Lekker met rijst, zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes.

bereidingstip

Voeg voor extra pit in dit recept nog 1 rode peper toe of vervang de rode peper voor een milder gerecht door blokjes rode paprika.. Aan dit recept worden ook wel eens kemangiblaadjes, een kruising tussen de bij ons bekende basilicum en Afrikaanse basilicum, toegevoegd.. Vervang de macadamianoten door kemirinoten (toko) en gebruik 6 limoenblaadjes (toko) in plaats van limoenrasp en -sap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 49 gram