2 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Aziatische eiersoep met paksoi en koriander

Aziatische eiersoep met paksoi en koriander

ingrediënten


30 min
2 personen
40 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de eieren hard, pel ze en verdeel ze in kwarten. Houd apart.
  • 2 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en kerrie 2-3 minuten. Hak de steeltjes van de koriander fijn en houd het blad apart. Bak de gehakte koriander even mee.
  • 3 Giet de kokosmelk en bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de wortel toe en kook zachtjes 5 minuten. Roer de paksoi erdoor en kook nog 5 minuten.
  • 4 Rooster intussen de kokos in een droge, hete koekenpan. Verdeel de eieren over soepkommen of borden. Schep de soep erop en bestrooi met de kokos en grof gehakt korianderblad.

bereidingstip

Vervang de paksoi in dit recept door Chinese kool.. Neem 1⁄2 eetlepel kurkuma in plaats van kerriepoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 27 gram