4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Aziatische salade met gegrilde mango

Aziatische salade met gegrilde mango

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram rauwkost komkommer
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

fijne rasp

  • 1 Steek de barbecue aan. Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil van 1 limoen. Pers de vrucht uit en snijd de andere limoen in partjes. Meng de rasp en het sap met de chilisaus.
  • 2 Schil de mango’s, snijd het vruchtvlees van de pitten en snijd in plakken van 1 cm dik. Bestrijk met de helft van de olie en gril 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
  • 3 Snijd intussen het vruchtvlees van de avocado in plakken van 1 cm dik. Bestrijk met de rest van de olie en gril ca. 3 min. op de barbecue tot er grillstrepen ontstaan. Keer halverwege voorzichtig.
  • 4 Verdeel de rauwkost over een platte schaal en leg de mango- en avocadoplakken erop. Besprenkel met de dressing en serveer met de limoenpartjes.

bereidingstip

Lekker met noedels of rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels