- 1 Snijd de hamlappen in repen en bestrooi ze met zout en peper. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Meng de basterdsuiker, sambal en ketjap door elkaar.
- 2 Verhit de wokolie en bak het vlees goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 min. mee. Voeg het ketjapmengsel toe. Laat het zachtjes 10 min. stoven.
- 3 Kook de rijst volgens de verpakking. Roer de tomatenpuree, bouillon en stroop door elkaar en voeg toe aan het vlees. Laat nog 3-4 min. stoven. Roer de maïzena glad met een beetje water en bind de saus ermee. Laat intussen de atjar uitlekken.
- 4 Verdeel de rijst en atjar tjampoer over een schaal en schep de babi pangang erop.
bereidingstip
Je kunt babi pangang ook heel goed in de slowcooker maken. Laat het eerst 1 uur op hoog vuur garen en daarna 4 uur zachtjes pruttelen op laag vuur.. <h4>Welke soorten babi pangang zijn er en welk vlees wordt daarvoor gebruikt?</h4> Voor babi pangang wordt meestal varkensvlees gebruikt. Er zijn drie varianten:<br/> 1. Babi pangang spek (met buikspek). Voor de liefhebbers van lekker vet eten.<br/> 2. Babi pangang, met mager vlees zoals schouderkarbonade of procureur. <br/> 3. Cha siu (of char siu), van geroosterde varkensnek of -schouder, met een rode marinade. . <h4>Serveertips</h4> • Babi pangang is heerlijk met atjar tjampoer. Ook die kun je <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/atjar-met-bloemkool-wortel-en-tauge/">zelf maken</a>.<br/> • Of eet er een <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/komkommersalade-met-gember-sesamdressing/">lekker gezonde komkommersalade</a> bij.