4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Babi pangang

Babi pangang

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

1 potje atjar tjampoer

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel schenkstroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel appelstroop

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de hamlappen in repen en bestrooi ze met zout en peper. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Meng de basterdsuiker, sambal en ketjap door elkaar.
  • 2 Verhit de wokolie en bak het vlees goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 min. mee. Voeg het ketjapmengsel toe. Laat het zachtjes 10 min. stoven.
  • 3 Kook de rijst volgens de verpakking. Roer de tomatenpuree, bouillon en stroop door elkaar en voeg toe aan het vlees. Laat nog 3-4 min. stoven. Roer de maïzena glad met een beetje water en bind de saus ermee. Laat intussen de atjar uitlekken.
  • 4 Verdeel de rijst en atjar tjampoer over een schaal en schep de babi pangang erop.

bereidingstip

Je kunt babi pangang ook heel goed in de slowcooker maken. Laat het eerst 1 uur op hoog vuur garen en daarna 4 uur zachtjes pruttelen op laag vuur.. <h4>Welke soorten babi pangang zijn er en welk vlees wordt daarvoor gebruikt?</h4> Voor babi pangang wordt meestal varkensvlees gebruikt. Er zijn drie varianten:<br/> 1. Babi pangang spek (met buikspek). Voor de liefhebbers van lekker vet eten.<br/> 2. Babi pangang, met mager vlees zoals schouderkarbonade of procureur. <br/> 3. Cha siu (of char siu), van geroosterde varkensnek of -schouder, met een rode marinade. . <h4>Serveertips</h4> • Babi pangang is heerlijk met atjar tjampoer. Ook die kun je <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/atjar-met-bloemkool-wortel-en-tauge/">zelf maken</a>.<br/> • Of eet er een <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/komkommersalade-met-gember-sesamdressing/">lekker gezonde komkommersalade</a> bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 30 gram