4 personen
uitdagend
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Babi pangang - gemarineerd varkensvlees

Babi pangang - gemarineerd varkensvlees

ingrediënten


15 min
4 personen
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

500 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak de marinade door alle ingrediënten voor de marinade met een snufje zout en 2 eetlepels olie door elkaar te roeren. Leg het vlees minstens 2 uur in deze marinade. Schep het vlees af en toe om.
  • 2 Haal het vlees uit de marinade. Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.
  • 3 Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten.
  • 4 Doe de marinade bij het vlees en temper de hittebron. Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe. Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 30, gaar sudderen.
  • 5 Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld witte of gele rijst en zoetzure groenten (atjar tjampoer).

bereidingstip

Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals schouderlappen of speklapjes.. De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs/krabbetjes.

wijnadvies

Vul het glas met een frisse Syrah of Shiraz uit Australië; of uit Zuid-Afrika. Of een eveneens fris geschonken Côtes du Rhône (15-17°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté