- 1 Maak de marinade door alle ingrediënten voor de marinade met een snufje zout en 2 eetlepels olie door elkaar te roeren. Leg het vlees minstens 2 uur in deze marinade. Schep het vlees af en toe om.
- 2 Haal het vlees uit de marinade. Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.
- 3 Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten.
- 4 Doe de marinade bij het vlees en temper de hittebron. Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe. Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 30, gaar sudderen.
- 5 Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld witte of gele rijst en zoetzure groenten (atjar tjampoer).
bereidingstip
Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals schouderlappen of speklapjes.. De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs/krabbetjes.
wijnadvies
Vul het glas met een frisse Syrah of Shiraz uit Australië; of uit Zuid-Afrika. Of een eveneens fris geschonken Côtes du Rhône (15-17°C).