eenvoudig
20 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
home recepten Bacon & avocado-eieren

Bacon & avocado-eieren

ingrediënten


20 min
1 theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

6 grote eieren

dit product is niet beschikbaar

4 plakken bacon

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

  • 1 Bak de bacon knapperig in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Kook intussen de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en halveer ze in de lengte.
  • 3 Schep de eidooiers eruit en doe deze in een keukenmachine. Voeg het vruchtvlees van de avocado, de mayonaise en het citroensap toe, mix tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Snijd de knapperige bacon in kleine stukjes en meng deze door het ei-avocadomengsel.
  • 5 Leg de halve eieren op een schaal met de snijkant naar boven. Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee of schep met een theelepel het mengsel in de eieren. Bestuif met een snufje cayennepeper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 100 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 5 gram