4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Baked potato met roomsalsa

Baked potato met roomsalsa

ingrediënten


25 min
4 personen
250 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse kervel
1 bosje verse dille

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 grote aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verhit voor de salsa de eetlepel olie en fruit hierin de ui. Laat afkoelen en roer de ui met de dille door de zure room. Breng op smaak met zout en peper en bewaar in de koelkast.
  • 2 Kook de aardappels eventueel circa 10 minuten voor. Leg ze op een stuk folie en bestrijk ze met olie. Vouw het folie goed dicht, maar niet te strak.
  • 3 Leg de aardappels aan de zijkanten van het barbecuerooster en rooster ze in 10-15 minuten gaar (15-20 minuten als ze niet zijn voorgekookt).
  • 4 Verwijder het folie en maak een inkeping aan de bovenkant van de aardappel. Schep de roomsalsa erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 4 gram