8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Baklava met amandel en walnoot

Baklava met amandel en walnoot

ingrediënten


20 min
8 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak filodeeg

dit product is niet beschikbaar

theelepel kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

175 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

  • 1 Hak de noten fijn met 2 eetlepels suiker, de kaneel en kruidnagel. Houd apart. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  • 2 Bestrijk alle vellen filodeeg met de boter en leg op elkaar. Snijd doormidden en leg de helft van het filodeeg in de bakvorm. Schep het notenmengsel erop en druk aan. Beleg met het andere deel filodeeg en snijd de bovenlaag kruislings in. Bak circa 20 minuten in de oven. Verlaag de oven­ temperatuur naar 150ºC en bak 30 minuten verder.
  • 3 Kook intussen de rest van de suiker, 100 ml water en de honing op middel­ hoge stand tot de suiker is opgelost. Zet de warmtebron lager en kook in circa 5 minuten tot een siroop. Neem de pan van de warmtebron en giet het citroensap erbij. Roer goed.
  • 4 Snijd met een scherp mes de baklava in ruiten en giet de siroop erover. Laat helemaal afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 6 gram