4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Balsamico-uien met rozemarijn en parmezaan

Balsamico-uien met rozemarijn en parmezaan

ingrediënten


25 min
4 personen
10 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

8 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 uien

dit product is niet beschikbaar

4 zoete uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

satéprikker

  • 1 Steek de barbecue aan. Week de satéprikkers in water.
  • 2 Snijd de uien in plakken van circa 1,5 cm dik (zorg dat de plakken niet uit elkaar vallen in losse ringen). Spies de plakken ui zo op satéprikkers dat alle binnenste lagen ook goed vastzitten en bestrijk de ui met de helft van de olie en de helft van de azijn.
  • 3 Leg de rozemarijn op de spiesjes en rooster 8 minuten op de barbecue. Gaar niet direct boven de hete kolen, anders verbrandt de ui.
  • 4 Keer de spiesjes om en rooster weer 8 minuten. Bestrijk met de rest van de olie en azijn en keer de spiesjes weer om. Verwijder de takjes rozemarijn en rooster nogmaals 3-5 minuten aan beide kanten.
  • 5 Leg zodra de uien goed gekleurd zijn de spiesjes op een bord en bestrooi met de kaas.

bereidingstip

Zorg ervoor dat de uienspiesjes niet direct boven de gloeiende kolen garen. Wat langzamer en op lagere temperatuur grillen zorgt ervoor dat de uien van dit recept lekker gaan karamelliseren in plaats van dat ze verbranden.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté