- 1 Bereid de eiermie. Spoel in een vergiet af en laat goed uitlekken.
- 2 Klop de eieren met de ketjap los in een kom. Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak hierin een omelet van de eieren. Laat een paar minuten afkoelen. Rol de omelet op en snijd in dunne reepjes van 1 cm.
- 3 Snijd de rode peper uit het bamipakket in de lengte door en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de peper in dunne reepjes.
- 4 Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook , gember en rode peper circa 2 minuten. Voeg de bamigroenten toe en roerbak alles circa 3 minuten op een hoge stand. Schep de mie erdoor en bak circa 4 minuten mee. Voeg na 2 minuten de sojasaus toe en schep de omeletreepjes erdoor. Schep alles goed om.
- 5 Verdeel de bami over diepe borden en bestrooi met de pinda’s.