4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, ontbijt
home recepten Banaan-havermoutpannenkoek

Banaan-havermoutpannenkoek

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram havermout

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 rijpe banaan

  • 1 Prak de banaan met een vork. Klop de eieren los. Klop de banaan, melk, havermout, vanillesuiker en het bakpoeder door de eieren.
  • 2 Verhit in een koekenpan ½ el olie. Schep ¼ beslag in de pan en bak de pannenkoek in 2-3 min. per kant lichtbruin en gaar.
  • 3 Leg de pannenkoek op een bord en houd warm onder een deksel. Bak op dezelfde manier met de rest van de olie en het beslag nog 3 pannenkoeken. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.

bereidingstip

Voeg aan het beslag een beetje kaneel of fijngehakte hazelnoten toe voor extra smaak.. Bak 8 kleine pannenkoekjes als tussendoortje. Lekker met kwark en blauwe bessen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 173 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 6 gram