gemiddeld
10 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Bananen-amandelcake

Bananen-amandelcake

ingrediënten


10 min
2 eetlepels kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel baking soda

dit product is niet beschikbaar

250 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kardemompoeder
1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

5 bananen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Wel de rozijnen in warm water. Pureer de bananen met de eieren, citroenrasp, ­sap en specerijen met de staafmixer glad. Klop het amandelmeel, de baking soda en gewelde rozijnen erdoor en laat 1 minuut staan.
  • 2 Giet het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd in dikke plakken. Bestrooi met de kokosrasp.

bereidingstip

Geen amandelmeel? Maal voor dit recept zelf blanke amandelen fijn in een keukenmachine.. Je kunt blijven variëren met dit beslag. Voeg ook eens de volgende ingrediënten toe: 4 eetl. (diepvries)bosvruchten / 2 eetl. kokossnippers / 4 eetl. gehakte pure chocolade / 25 g grof gehakte pinda’s, amandelen, pecannoten of walnoten / 25 g fijngehakte gedroogde abrikozen, pruimen, vijgen of dadels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté