8 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, ontbijt
home recepten Bananenbrood met hazelnoot

Bananenbrood met hazelnoot

ingrediënten


20 min
8 personen
100 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel baking soda

dit product is niet beschikbaar

150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 bananen

dit product is niet beschikbaar

150 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal de hazelnoten grof met de staafmixer en rooster lichtbruin op een bakplaat in de oven. Laat afkoelen.
  • 2 Pureer intussen de bananen. Klop de boter met de speculaaskruiden en een snuf zout glad. Voeg de eieren een voor een toe en klop goed door.
  • 3 Klop het bakmeel, de baksoda en hazelnoten erdoor. Klop dan de karnemelk en gepureerde banaan door het beslag. Giet het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd in plakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 8 gram