6 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Bananentaart

Bananentaart

ingrediënten


25 min
6 personen
100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

9 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

3 grote bananen

dit product is niet beschikbaar

50 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm met een vaste bodem

  • 1 Verwarm de boter met de suiker tot deze is opgelost en laat de saus op lage stand karamelliseren tot een goudbruine kleur. Roer ondertussen niet in de saus. Giet de karamel in de taartvorm en laat even afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Leg de plakken banaan in een waaiervorm op de karamel.
  • 4 Vorm een vierkante lap van het bladerdeeg op het werkblad en duw de randen goed op elkaar. Leg de lap over de bananen en knip de randen rondom bij maar ruim genoeg om het deeg naar binnen te duwen.
  • 5 Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin. Laat even afkoelen en keer dan voorzichtig om op een groot bord. Verdeel de mascarpone over de taart.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 5 gram