4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch
home recepten Bánh mì met sticky tempé en limoenmayonaise

Bánh mì met sticky tempé en limoenmayonaise

ingrediënten


25 min
4 personen
bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

4 witte pistolets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

6 radijsjes

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

250 gram tempé

  • 1 Snijd de tempé in plakken. Maak een marinade van de ketjap, gember, 1 theelepel suiker en 1 theelepel sesamolie. Marineer de tempé in dit mengsel.
  • 2 Meng de azijn met de overige suiker en een snuf zout. Roer dit door de komkommer en radijsjes. Meng de mayonaise met het limoensap en de overige sesamolie.
  • 3 Verhit de zonnebloem­olie in een koekenpan en bak hierin de tempé knapperig en goudbruin. Snijd de pistoletjes open en beleg met de komkommer, radijsjes en tempé. Maak af met de limoenmayonaise en garneer met de koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 15 gram