8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Banoffee pie

Banoffee pie

ingrediënten


30 min
8 personen
50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

3 bananen

dit product is niet beschikbaar

150 gram kandijkoekjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 blik gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwijder de papieren wikkel van het blik. Vul een pan met ruim water en zet het blik erin.
  • 2 Zorg ervoor dat het blik helemaal onder water staat. Breng het water langzaam aan de kook en laat afgedekt 2,5 uur zachtjes koken.
  • 3 Voeg tussendoor eventueel extra water toe zodat het blik goed onder blijft staan. Laat het blik minimaal 1 uur afkoelen en maak het dan voorzichtig open. Roer eventueel een snufje zeezout erdoor.
  • 4 Smelt intussen de boter. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor.
  • 5 Bekleed de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem 1 uur in de koelkast.
  • 6 Bestrijk de bodem met de dulce de leche en verdeel de banaan erover. Klop de slagroom met de vanillesuiker met een mixer lobbig.
  • 7 Verdeel de slagroom over de taart en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf krullen van de chocolade en strooi deze vlak voor het serveren over de taart.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 7 gram