4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Barbecue-garnalencocktail

Barbecue-garnalencocktail

ingrediënten


20 min
4 personen
4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels barbecuesaus

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel worcestershiresaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel hete pepersaus

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

24 grote garnalen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 spiesen

barbecue

staafmixer

4 cocktailglazen

  • 1 Wrijf de garnalen in met de olijfolie en knoflook. Rijg de garnalen aan spiesen en rooster op de barbecue in circa 3 minuten gaar.
  • 2 Pureer intussen de tomaten met de pepersaus, worcestersaus, mierikswortel, paprika­ poeder en barbecuesaus. Giet deze saus in ondiepe cocktailglazen.
  • 3 Verdeel de garnalen met de kop naar beneden over de glazen, zodat ze net over de rand hangen. Zet de (korte) stengels bleekselderij erin.

bereidingstip

Voeg voor een mildere smaak eventueel een beetje mayonaise toe aan de saus.

wijnadvies

Schenk bij dit voorgerecht de verfrissende Jean Sablenay Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 120 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 10 gram